Josef er drømmeren som blir solgt som slave av sine brødre, blir Faraos høyre hånd og redder både det egyptiske folk og sin egen familie fra hungersnød. Historien har fascinert folk i flere tusen år. I denne boken har Tor Åge Bringsværd latt seg inspirere av både Bibelen, jødisk legendetradisjon og Koranen. 

På sin helt særegne måte forteller Bringsværd den dramatiske historien om søskensjalusi, drømmer og tilgivelse. Boken inneholder flotte illustrasjoner av tegneserieskaperen Thomas Falla Eriksen og små faktabokser som peker på de forskjellige tradisjonene. 

Du finner boken i nettbutikken her

 

Her forteller forfatteren selv litt om boka: 

IKO-Forlaget håper med Josef å skape interesse for denne sentrale bibelhistorien, samt å vekke ungdommenes begeistring for de ulike tradisjonene rundt den. Faktaboksene fungerer ikke som kildehenvisning, men som kildebegeistring. Det er spennende å utforske de ulike detaljene i de forskjellige tradisjonene. Forhåpentligvis vil utgivelsen også åpne opp for religionsdialog og forståelse for de historiene som er felles og som binder oss sammen i en tid hvor polariseringen tilsynelatende øker i store deler av verden.

Tor Åge Bringsværd (1958) er en av våre fremste forfattere. Myter, sagn, legender og eventyr spiller en vesentlig rolle i hele Bringsværds store og varierte forfatterskap. Bringsværds bøker er oversatt til mange språk, og han har mottatt en rekke litterære priser.

Thomas Falla Eriksen (1987) er tegneserieskaper og illustratør. Han har  master i grafisk design og illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo. Siden tegneseriedebuten «Den fjerde veggen» i 2017, har Falla Eriksen gitt ut en rekke tegneseriealbum. I 2018 debuterte han på Høstutstillingen med tegninger fra den større tegneseriesyklusen Al Khemet.

Se hvordan det gikk fra forfatteren fikk se boken helt ferdig for første gang: